29 november 2012

Photo Art Friday - A favourite

En av mina favoritbilder från 2012 är detta ensamma löv som har fastnat på sin färd mot marken. Kanske inte den allra bästa bild jag har tagit, men jag tycker om symboliken och minimalismen.

One of my favourite shots from 2012 is this single leaf that got stuck on its way to the ground. Maybe not the best shot I've taken, but I like the symbolics and the minimalistic expression. Hope you like it to.



Titta gärna in hos Pixel Dust Photo Art.

Thanks to Bonnie for hosting Pixel Dust Photo Art and also for generously sharing textures. 

25 november 2012

Fototriss - Höstljus

Att fånga ljuset... Att frysa ett ögonblick för att ha det kvar...det är det som gör fotandet så spännande. Veckans fotoutmaning hos Fototriss är Ljus. Någonting jag törstar efter så här års, när världen omkring mig är mörk, trist och grå.  Det gäller att ta vara på de få ljusglimtar som bjuds...



Som när morgonsolen bryter igenom efter en regnig natt...





...eller när frosten nyper tag i skinnet och ljuset knappt orkar igenom molnen...





...eller när rullgardinen långsamt dras ner för kvällen.





Var inte rädd för mörkret 
ty ljuset vilar där. 
Vi ser ju inga stjärnor 
där intet mörker är.




Fler trissar hittar du här.

Detta inlägg är med i Coolstuffs tävling. Coolstuffs julklappssida hittar du här.

Trevlig söndag!



22 november 2012

Photo Art Friday - Canoeing

Med texturen Signed and Sealed från Pixel Dust Photo Art blev bilden av en kanotist förvandlad till ett gammalt, slitet vykort.

A picture of a canoe got transformed into an old postcard, using the texture Signed and Sealed from Pixel Dust Photo Art. 



 Fler bidrag till veckans fotoutmaning hos Pixel Dust hittar du här.

You'll find more artful pictures at Pixel Dust.

18 november 2012

Söndagsfoto - Slitet

Suss har startat en söndagsutmaning som jag vill haka på! Det gäller att med en bild tolka ett ord och dagens ord är slitet. Det är kul med fotoutmaningar för det sätter igång de små hjärncellerna.

Vi har en gammal, sliten ruin på vår tomt med en tillhörande uteplats i cement med cementpelare och rostiga kedjor. Ruinen är vad som är kvar av husgrunden till det ursprungliga torpet som stod här på tomten. Torpet är för länge sedan borta, men ruinen och uteplatsen finns kvar. En av pelarna har tappat sin kruka men den lilla uteplatsen, högst upp på tomten fungerar, och är härligt nött och sliten av tidens tand. Pelarna är lappade och lagade, men de står där... fortfarande...





Fler söndagsfoton hittar du hos Suss.

Ha en go´söndag!




16 november 2012

Photo Art Friday - Still life

Jag går på upptäcksfärd i Photoshop. Blev inspirerad av Bonnie hos Pixel Dust och lekte lite med mina torkade pioner. Tycker bilden ser ut som ett broderi i långstygn... Photoshop är kul!


I felt so inspired when I visited Bonnie at Pixel Dust today and I immediately wanted to stylize my dried Peonies. I get an impression of embroidery... Photo shop is great fun!



Photo Art Friday hittar du här.

Visit Pixel Dust Photo Art here.

/Katarina

Blooming Friday - Ljusglimtar

Ljusglimtar - vilket härligt tema! Små saker som kan förgylla dagen blir extra värdefulla under den mörka årstiden. Det kan räcka med ett litet löv, täckt av vattendroppar, som fångar min uppmärksamhet och gör mig glad.

The prompt for this week is Gleam of light ... or hope. Small things that embellish the day become extra valuable during the dark winter up north. Sometimes a leaf with plenty of droplets can catch my eye and fill my heart with its beauty.





Trevlig helg! Fler tolkningar av temat hittar du här.
Enjoy your weekend! You'll find more Gleams of light here.

14 november 2012

Looking back and ahead

Den här hösten har varit märklig. Vädermässigt har den varit ovanligt blöt och på det personliga planet har den varit arbetsam. Men nu vill jag blicka framåt och därför sparkar jag igång bloggen igen.  Från och med nu kommer bloggen innehålla både trädgårdsbilder och lite andra bilder. Fotointresset håller nämligen i sig... : D



This autumn has been strange. The weather has been unusually wet and my personal life has been laborious. But I want to look ahead now, and therefore Roses and stuff is back into business. From now on this blog will contain pictures of plants as well as other pictures since I'm deep into photography...: D






A single Rose can be my garden... a single friend, my world.

                                                                                               Leo Buscaglia
                              


9 november 2012

Photo Art Friday


Linjer - som består av daggdroppar på grässtrån, blir mitt bidrag till Pixel Dust Photo Art Friday. Trevlig helg!

Lines - in the form of droplets on grass, is my contribution for Pixel Dust Photo Art Friday. Have a lovely weekend!

/Katarina

4 november 2012

Blomsterprakt

Idag blir det blomsterkavalkad med växter som har förgyllt hösten. Snart fryser marken helt och även de allra tappraste kommer ge upp - och vi får tålmodigt vänta på våren. Usch, säger jag bara - mörkret är inte roligt här uppe i Norden.


Storklocka

Hängpelargon

Pelargon

Födelsedagsros

Engelsk vallmo

Pelargon

Purpurklätt

Rose de Rescht

Frusen rosenknopp

Näva 'Brookside'

Stinknäva


/Katarina

2 november 2012

Photo Art Friday



Veckans bidrag till Photo Art Friday består av texturen Cobblestone och en bild av en Solhatt som jag dragit ner färgskalan på rejält.

I've used the texture Cobblestone for this picture. You'll find more artful contributions at Pixel Dust.

Katarina

1 november 2012

Höst - Autumn

Löven har börjat falla och snart står träden kala. Hösten var som finast för ett par veckor sedan - då glödde den mongoliska nävans bladverk alldeles rött...

Leaves are falling and soon all trees will be naked. Autumn was at its best a couple of weeks ago when the foliage of this Geranium was completely red...




Linking up with Flower Art Friday


/Katarina