26 juni 2009

Blooming Friday - Rose Euphoria

Välkommen till Blommig fredag! Vi är mitt inne i en pågående värmebölja och jag vandrar runt i trädgården på dagarna och luktar på blommorna - precis som tjuren Ferdinand. Just nu gottar jag mig enormt åt rosenbuskarnas skönhet och väldoft!
Vad njuter du av denna fredag? (Klicka gärna på Mister Linky och länka till ditt inlägg om du deltar i veckans blommiga fredag.)

Welcome to Blooming Friday! We're in the middle of a heat-wave at the moment, and I spend my days wandering through the garden, smelling the flowers - just like Ferdinand the Bull. Today, I'm endulging in the beauty and perfume of the rose shrubs!
What are you enjoying this Friday?
(Please click on Mister Linky below and link to your post if you're participating in blooming Friday.)

Önskar dig en blommig helg! / Wishing you a blooming weekend!
/Katarina

34 kommentarer :

Arboarkticum sa...

Vilket underbart överdåd (det är knappast "less is more" som gäller just nu...)! Man förstår att du njuter av dina fantastiska blommor - tack för att du delar med dig - dofterna känns faktiskt ända hit!

Lillebeth sa...

Tack för alla dina fantstiska rosbilder. du ligger säkerligen ett par veckor före mig, men snart, snart är det stora överdådet här också.

Unknown sa...

Extremely beautiful, Katarina! Oh, to have roses growing like that....!!! Happy Blooming Friday!

HelenJ sa...

Jag förstår dig fullkomligt - jag bjuder också på rosor i dagens inlägg, även om jag valt att hålla mig till en enda.
Ha en riktigt skön, väldoftande helg i solen!
/Helen

Anette sa...

Vad kan man säga om dina bilder......mer än alldeles underbart vackert!! Trevlig helg. /Anette

AnnA sa...

Hej Katarina!
Jo, det är en härlig rosentid just nu!Härlig rosenfröjd du visar!
Sista bilden, var det rosen "Ballerina?"
Jag lyckades åter igen schabbla med min "annamaadress" när jag skulle länka in - det är inte första gången jag har problem med stavningen av den...Ursäkta mig!
Sedan blev det även ett bidrag från rosenbloggen.Det händer ju mycket där ute i de rabatterna, och det är även mycket rosenaktiviteter på gång: rosenvisning i kväll hos en lokal rosguru, och rosevenemang i Falsterbo i morgon.
Trevlig helg på dig!
Hälsn
AnnA

Maria Berg sa...

Här är min blommig fredg,

http://alltkangronska.blogspot.com/2009/06/blommig-fredag-pelargoner.html

Tittar mer hos dig lite senare, MB

CanadianGardenJoy sa...

Katarina : )
I love the combination of roses and other blooms along with the contrast in colour too !
Those last roses were BEAUTIFUL !!!
Joy

Lotta 8`) sa...

Ljuvliga rosor! Och jag ser Lydia ;) den ljuva ros jag blivit så kär i :) Nästa så jag skulle tigga om en liten ny stickling ifall att det inte är Lydia jag har hos mig, har kanske blandat etiketterna ;)
Ja, det är sannerligen en underbar tid och jag har som du, strosat runt i täppan och luktat och njutit av allt det vackra som finns nu. Var t.o.m ute tidigt och vattnade med morgonkaffet i handen :) Men det blir varmt om e.m så det är gott att ha en skuggsida att svalka sig i och där skall nog en rabatt rensas ur lite idag. Ha en himla skön fredag! Kram 8`)

Vittran sa...

Jag har inte så många rosor längre. Hade jag haft det så hade jag också gått ute och sniffat. Har en som doftar gott men den har inte slagit ut än, Blush hipp. Men den som väntar på något... Jag får sniffa på luktärtorna istället. F Cupani doftar otroligt.
Ha en bra dag!

Gail sa...

Katarina, Your garden is gorgeous...I totally understand wandering through the garden to smell the roses! The sights and fragrance must be wonderful! We are also having a heat wave...too hot even for the end of June. I've added my link to Mr Linky! gail

Cecilia Artista sa...

Vilka härliga blomsterbilder du visar. Och alla vackra rosor och ... Fint är det!

Carol sa...

Your garden is so fully floriferous or floriferously FULL Katarina. Absolutely gorgeous... each of your photos glorious! I would love to know your secrets! Like how do you manage those delphiniums? That plum colored rose is a beauty! Endless amounts of awe and wishing I could do that!!

Lzyjo sa...

Happy Blooming Friday. Your roses are so gorgeous, how do you pick a favorite. That dark purple with the pink roses and white foxgloves make a perfect combination!

The cottage by the Cranelake sa...

Idag njuter jag av nyponrosorna som snart är översållade av blommor och av klematisarna som just sätter igång. Fast det blåser något rejält ute så det är som att gå i en hårtork. Allt torkar ut snabbt nu tyvärr.
Christer.

sweetbay sa...

Your roses look magnificent Katarina. I think my favorite is the single -- is that Lydia?

Ninni sa...

Ojoj, så mycket vackert! Visst förstår jag att du njuter som Ferdinand;) Även här hos mig i södra Norrland blommar en del rosor. Men alls inte som hos dig...Den sista skönheten gillar jag...vad heter den?
Hoppas vädret håller i sig!
Må så gott!

anemonen sa...

Många och vackra är bilderna du delger oss. Vad vore livet utan blommor?

elle-melle sa...

Så mange flotte roser og blomster. her var det mye å nyte og mye å stikke nesa nedi. Jeg elsker det:)

Sherrie sa...

Hi Katarina,
Beautiful Blooms! I really like that last photo. They look so delicate! Mine is posted. Have a great day!

Sherrie
http://splummer-aviewofmylife.blogspot.com/2009/06/friday-memes.html

Inger sa...

Vilket rosenpotpuri du bjuder på! Den mörkt violetta är min favorit. Sista rosen gissar jag är 'Smarty'?
Ha det gott i värmen!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vilka underbara rosor du har!
Nu har jag också gått en tur ute och njutit av blomdoft. Kanske är det värmen som lockar fram lite extra för just nu doftar det i hela (lilla) trädgården. Förstår om du går och sniffar mest hela tiden.
Vi (mest min man) hjälper våra ungdomar med sitt hus just nu så det blir inte mycket tid över ... att göra som tjuren Ferdinand men det gör inte så mycket. Härligt om man kan vara till hjälp.
Ha det gott i sommarvärmen och trevlig helg.
Birgitta

Mia sa...

Roses and stuff. Läckra rosor men "stuff", vad är det härliga blå som växer tillsammans med rosorna. Någon Salvia eller sånt?? De utgjør en härlig kombinasjon tycker jag.

karina sa...

Underbara bilder du har!!

här kommer min blomming friday =)

http://tintin67.blogg.se/2009/june/blommig-fredag-2.html

kram K

Min Verden sa...

Neste fredag blir jeg med på dette. Så strålende! Nydelige bilder. Jeg har ikke så mye - og så overdådig - men noe har jeg da :) Det blir gøy å følge deg. Legger deg på listen min med en gang så jeg ikke "mister deg" igjen. God helg. H.

Merja sa...

Underbara bilder Katarina!!
Förstår precis vad du menar. Skulle oxå gå där som Tjuren Ferdinand;)
Ha det gott!

Linda Lunda sa...

Mmmmmmmmmmmmmm!!!

Andrea sa...

Hello Katarina - in the middle of a heat wave - how nice! We are in the middle of a rain wave. *lol* It seems stay with us for several weeks. Your pictures are so beautiful. Our roses are getting watered way more than they deserve.
Hope you are well, Andrea

lareine sa...

i would be delighted to take a walk in your garden!... it's must feel like heaven, with all the roses in bloom... and the blue sage(?) creates a romantic background for these beauties:)...

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Hejsan Katarina, missade blommig fredag denna veckan tyvärr, jag har haft det lite körigt...
Har i alla fall postat lite rosor idag :-)
Visst är det underbart nu när fyrverkeriet av rosor nu brakar loss!

Underbart vackert inlägg, en fröjd.

Ha det gott/ kram Tyra

FO - 2 sa...

Takk, det samme.
God helg i din vakre hage,
og
GOD SOMMER! :)

AnnA sa...

Åhhh, "Lyda Rose" hade jag ju glömt...Den finns på min önskelista.(Jag har även googlat fram bilder på den, och på varmare breddgrader kan det bli en rejäl ros!)
Trevlig söndag på dig, Katarina!
Hälsn
AnnA

Maria Berg sa...

Lila, mörklila ros har sett den på plant skola för många år sedan, men hade inte lika stort trädgårdsintresse då så jag var lite för snål och köpte den inte... men nu hade jag gjort det.

Och vilka dofter det finna nu, väntar på at doftliljan skall sätta knopp.

/MB

Dee/reddirtramblings sa...

Katarina, my, my what beauty you have there. I would also be like Ferdinand the bull and snuffling every one. I will try to participate this next week for Blooming Friday. Happy Summer.~~Dee