8 oktober 2009

Blooming Friday - Prize winning Roses for Autumn

Välkommen till Blommig fredag! Idag tänkte jag berätta vilka rosor som blommar allra mest i min trädgård just nu.

Welcome to Blooming Friday! Today I'm going to tell you which Roses are the most floriferous ones in my garden at the moment.

På tredje plats kommer Elmshorn. Denna höga buskros fortsätter att blomma med mängder av små, rosaröda blommor. En riktig färgklick!

Third prize goes to Elmshorn. This tall shrub continues to bloom with loads of small, crimson roses. A true splash of colour!
Andra pris går till Astrid Lindgren. Denna fantastisk buskros som visserligen inte började blomma förrän i början av juli, men som oförtrutet fortsätter att glädja oss med massor av ljuvliga rosor. Jag tycker så mycket om denna rosen!

Second prize goes to Astrid Lindgren. Although this amazing shrub rose didn't start to bloom until the beginning of July, it tirelessly continues to give us pleasure by producing lots of delightful roses. I do like this rose!


Och vem är då vinnaren? -Förstapriset går till Lyda Rose som slog ut sina första rosor redan i början av juni och som härligt nog bara fortsätter och fortsätter att blomma!

And who's the winner? -First prize goes to Lyda Rose, which opened its first roses at the beginning of June. Luckily for me, the blooming goes on and on and on!


Har du någon höst-favorit? -Häng gärna med på Blommig fredag och berätta! Och njut av helgen!

Have you got a favourite for Autumn? -Do join in for Blooming Friday and tell us! And enjoy your weekend!


44 kommentarer :

Tant Grön sa...

Å, så fina höstblommare! Jag har en Robin Hood som blommar med små röda blommor i stora klasar som också brukar hålla på riktigt länge. Men oslagbar, som vanligt, och det känns nästan lite tjatigt, är New Dawn. Den klarar allt, och ger nya blommor ända fram till jul.Den kan stå i skugga eller sol, med rötterna i vattensjuk mark eller torrt och stenigt, och tycks inte bekymra sig ett dugg.

HelenJ sa...

Så vackra de är, alla tre!
Hos mig är det också många rosor som blommar. En oväntad favorit är klätterrosen Etude, som har blommat precis hela sommaren och inte visar tecken på att avta det minsta. Får nog ut och fota den snart... =)
Ha en trevlig helg!
/Helen

Randi sa...

Helt underbara rosbilder. Jag kan aldrig se mig mätt på rosbilder. Rosor är verkligen lojala och det blommar fortfarande massor i trädgården. Favoriten växlar och jag har svårt för att vara trogen en enda.
Önskar dig en skön helg!
/Randi

andré sa...

Vilka fina rosor! Fram till för fem minuter sedan har jag trott att vår uppstammade ros är en Astrid Lindgren (den är köpt som sådan). Med tanke på att blommorna är helt röda får jag nog ge upp den tanken nu. Ha en skön helg.

Mia sa...

De är vackra dina rosor, jag klarar inte säga vem som vinner... vackert väder verkar du också ha, här ser det mörkare ut nu.

foto CHIP sa...

Jag visste inte att det fanns en ros som heter Astrid Lindgren - den är jättesöt - i min smak absolut :)

Inger sa...

Underbara rosor och underbara bilder! För väldigt länge sen hade jag några 'Elmshorn' men de klarade sig inte. Felplacerade från början. Hos mig blommar nu t ex 'Louise Odier' och 'Smarty' medan 'Jacqueline du Pré' är full med knopp.
Trevlig helg!

Inger sa...

'Lyda Rose' får helt klart första pris, håller med dig, var kan man köpa denna ros och hur härdig är den?

Lenas trädgård sa...

Min 3:a är Mutabilis, som är lite glesblommande nu, men ändock väldigt envis...
Min 2:a är Crocus Rose, som har flera blomklasar. Här har jag också Nevada,en glädjespridare.
Min 1:a är Teasing Georgia, fortfarande massor av blommor.
Alla dessa har jag visat på min blogg flera gånger.
Dina favoriter har jag 2 av, har aldrig sett din 1:a.Men enkla rosor är ofta väldigt vackra, som t ex Nevada och Mutabilis...
Tack för fina bilder. Hälsn Lena

Maria Berg sa...

Astrid Lindgren skulle jag vilja ha i min trädgård, MB

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Lyda Rose Ah... den blir min favorit också, den är så jättesöt. Tänk att jag älskar när de blommar länge, som min Lichtkönigin 'Lucia' den blommar ju så där länge också, började i juni och håller på fortfarande, fantastiskt tycker jag. Ha en trevlig helg/ Tyra

Hannele på Hisingen sa...

Så fina dom är, på Hisingen blommar Rosa Uetersen länge länge. Ha det bra, kram.

NinaH sa...

Ljuvliga! Din Lyda Rose så vacker!
Jag gläds också här åt Elmshorns-buskarnas långa blomning.... Stanwell Perpetual gläds jag också mycket åt! Den senare den som har allra längst blomningstid av våra rosor - först ut på våren, och bland de sista att ge upp på hösten!

Autumn Belle sa...

Actually I love all the roses. They are gorgeous. Thank you very much for hosting Blooming Friday.

Carol sa...

Katarina, How lovely to have so many beautiful roses still blooming... I wonder if you cut them before a hard frost... as always exquisite varieties and photos. Always a joy! Enjoy your weekend. Carol

Corner Gardener Sue sa...

Hi Katarina,
Your roses are lovely! I don't think I could pick a favorite one. I hope you have a good weekend.

AnnA sa...

Hej Katarina!
Din "Lyda Rose" är bara för underbar!!!Jag hoppas på sticklingen jag bytte till mig.(Jag har inte tittat nu på ett tag...) Clytemnestra har fått rötter däremot, sedan blir övervintringen en annan femma...
Jodå, det blommar fortfarande en del rosor hos mig med och ngn står i knopp...
Så det blev bidrag även denna fredag både med rosenblom och annan blom...
Ha en trevlig helg!(Det är min jobbehelg, som hägrar, men sån't är livet när kjolen är randig;)...)
hälsn
AnnA

AnnA sa...

PS!
Underbara foton, som alltid!
DS.

Mary Delle LeBeau sa...

Such lovely roses. And I see why you gave first prize to the third. It is so simple with its single round of petals, but so beautiful with the changing color of each petal.

sweetbay sa...

I love all three of the roses. Lyda Rose takes the cake; she is so striking and has so much charm.

Marie sa...

Mmmmmm rosor är som diamanter i trädgården. Dina bilder visar ljuvliga ädelstenar. Ha en fin helg :-).

Arboarkticum sa...

Men det ser ju ut som rena sommaren hos dig fortfarande! Så härligt! Hos oss - som visserligen inte har så mycket rosor - är det bara Louise Bugnet som enträget fortsätter blomma. Din förstapristagare Lydia var en snygging!

Angel.Pearls sa...

Åh, vilka vackra rosenbuskar. Jag föll direkt för AstridL -den ser helt ljuvligt gammeldags ut! Ha en underbart fin helg!//Eva

Med fingrarna i (j)orden sa...

Lyda är inte dum alls, ny upptäckt för mig!
Min höstfavorit är skuggliljan, men oktoberstormhatten och höstsilveraxet är inte heller fel. Och alla nypon förstås - de gillar jag!
Eva

Lillebeth sa...

Verkligt underbara rosor och verkligt vackert fotat. Blir rejält avundsjuk på din blomsterprakt. Ha det gott!

Unknown sa...

The loveliest ever!! So exquisitely beautiful, all of them! And your photographs, beautiful as always!!

Happy Blooming Friday and have a great weekend!

Gunilla sa...

Helt fantastiskt vad det blommar ännu hos dig. jag kan inte välja ros alla är så fina.

Ha en fin helg

Gunilla

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Katarina!
Lyda Rose, har sticklingarna tagit sig ;-)))
trevlig helg
Birgitta

nilla|utanpunkt sa...

Fantastiskt!

Anonym sa...

Ååå va´mycket fint du har kvar i din trädgård.Den sista rosen vart jag extra förtjust i .Rosor måste jag ju ha mer av ....Ha en trevlig helg. Lena/isis

http://isklockan.tradgardsblogg.se/

Margareta sa...

Vilka vackra rosor du fortfarande har i din trädgård. Var och en är så fin och rosor har en konstig inverkan. Jag blir glad att se dem och doftar de så känns det ännu bättre. Jag kan inte rangordna dem, alla är lika tjusiga. /Margareta

OF SPRING AND SUMMER sa...

Härliga bilder! Jag hoppas man aldrig blir trött på rosor!! Ha en trevlig helg. Kram Ingrid

lotusleaf sa...

Beautiful roses, as always. A special prize to the owner of the garden for making them bloom so profusely!

elle-melle sa...

Fantasiske vakre roser hos deg så sent på året. Her er mange ødelagt av regn og sterk vind. Den siste du viser, som også har første plass hos deg var en som nå kommer høyt på min ønskeliste.

easygardener sa...

What a beautiful display of Roses. It looks like summer in your garden!.

andré sa...

(Hmm... nu insåg jag att jag blandade ihop saker och ting tidigare... Det är förstås inte Astrid Lindgren vi har utan Ingrid Bergman, och hon är röd. Ibland blandar man ihop kulturpersonligheterna.)

Karin sa...

Vackra "höstblommare"!
Karin

Moa sa...

Åhh.. där är hon.. Lyda Rose.. som jag fick skott av men som inte klarade vintern. Däremot klarade sig Candy Cover..alldeles utmärkt, vilket gläder mig jättemycket. Hoppas på nytt skott någon gång av din sötnos.. *ler o blinkar*.. Ha en skön och avkopplande helg.. Kram Monica

Hedera Helix sa...

oj, vad de blommar fint hos dig! Jag har också en Astrid Lindgren, men hon har inte blommat så mycket ännu, men det är bara första året än så länge, så nästa år hoppas vi på en rikare blomning..!

Andrea's Garden sa...

How beautiful! some of my roses are still in bloom as well. The one that tops them all is Leonardo Da Vinci. She doesn't want to quit blooming.
Love your pictures as always. Andrea

CIELO sa...

My rose garden is slowly fadding away in the Autumn horizon.... we're headed towards winter here, and I will miss my roses, but will think of them as lovely memories of goneby springs and summers starts to fill my winter days... ;) So nice meeting you. Come by the house in the roses!

Cielo

Maria Berg sa...

Hihihihi måste börja så - såg din bild i den vita tulpanen - kul gjort. I temat veckans fönster har jag en bild från dig http://alltkangronska.blogspot.com/2009/10/veckans-fonster-53-host-inne.html.

Kram MB

Anjas Hill sa...

Hej Katarina! Så fina rosor du visar och ingen av dem har jag.
Som tur är har jag andra som jag gillar mycket. Mina två favvon är austinrosen 'Golden Celebration' och "klätterrosen" 'Ilse Krohn Superior' - fast - jag är en rätt "otrogen hund" och tenderar att gilla mest just den rosen jag råkar titta på - somt.ex. 'Pascali'm.fl;))!/Anja

Lillebeth sa...

Om pärlemorfjärvan: Den stora har jag köpt o haft några år i rabatten så den verkar helt härdig. Och den lilla den har jag frösått och haft i många år. Den sprider sig dessutom. Så lycka till med dina!