11 november 2009

Blooming Friday - Winter time storage

Välkommen till Blommig fredag som denna veckan handlar om vinterförvaring av - pelargoner!
Pelargoner är nog den vanligaste sommarblomman i svenska hem. Jag tror att en av anledningarna till att de är så populära är att de är förhållandevis lätta att övervintra inomhus. Mina pelargoner är nu i tryggt förvar i uterummet, där de fortsätter att blomma - till min stora
glädje! Vi håller uterummet frostfritt under vintern, så det skall bli spännande att se hur länge de orkar blomma nu när dagarna blir allt kortare.

Welcome to Blooming Friday! This week I'm dealing with winter time storage of - Pelargoniums. Pelargoniums are probably the most popular flowers during summer in Sweden. They are easily stored indoors during winter and I guess this might be one of the reasons why they're so commonly used. My Pelargoniums are now safely stored in the conservatory, where they continue to bloom - to my great delight! We use a radiator to prevent the air from freezing, and I wonder how long they will keep blooming now that the days are getting shorter and shorter.

Vill du också vara med i Blommig fredag? Publicera i så fall först ditt blommiga inlägg på din blogg och kom sedan tillbaka hit. Klicka på den gröna Mister Linky-länken längst ner på sidan och skriv in ditt namn och adressen till ditt inlägg. - Och ha sedan kul genom att besöka de andra deltagarna.

If you would also like to participate in Blooming Friday, this is what you do: First, you create your blooming post on your blog, and then you cme back here and click on the green Mister Linky link below to enter your name and the link to your post in the spaces provided. - And don't forget to have fun by visiting the other entrants!

39 kommentarer :

foto CHIP Birgitta sa...

Katarina, how wonderful to have these beautiful flowers when spring comes. You have a very good place for storage and I am sure your flowers love it :)
Have a nice Friday!

Tant Grön sa...

Hej Katarina, jag såg att du hade hittat min stickblogg, vad GLAD jag blev!
Lyckiga du som har uterum att förvara pelargoner i. Jag fyller mina fönster med alla krukor som inte är för stora, de övriga brukar antingen få frysa ihjäl eller hamna på makens jobb, där han har ett jättestort fönster. Där riskerar de också livet.

Randi sa...

Vad duktig du är som tar in dina pelargoner. Mina står fortfarande i växthuset. Jag har aldrig försökt att få dem att övervintra, men kanske jag borde försöka en gång....
Kram Randi

Cecilia Artista sa...

Åhh ett sånt härligt pelargoncollage! Jag förstår att du njuter av dina pelargoner i ditt uterum!

Tack för dina vänliga kommentarer angående mina hemsidor!

Ha en skön helg!
Cecilia

Inger sa...

Perfekt med ett uterum till pelargonerna på vintern. Jag har en minimal veranda men de flesta pelargonerna står inne, så svalt som möjligt. Ljuvliga rosa och vita du har.

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Visst är pellisarna härliga. Här har de fått flytta in i källaren, så nu är växthuset helt tomt.
Ha det gott
Birgitta

Lenas trädgård sa...

Älskar också pelargoner! Men mest om sommaren utomhus, orkar inte asa dem ut o in på våren...Har dessutom end en ladugård att ställa dem i, blir för kallt. Så jag förser min blomsterhandlare med pengar varje vår för ca 25-30 pellisar. Likadnat med fuchsiorna...
Ha det gott o njut av dem du som kan! Kram Lena

Rosor och ruiner sa...

Önskar också jag hade ett uterum till pelargonerna! men nu får det bli i mammas garage istället, hoppas de övervintrar där.
trevlig helg!

Hannele på Hisingen sa...

Härligt att kunna njuta fortfarande,
trevlig helg.

sweetbay sa...

Your conservatory looks wonderful. I love your Pelargoniums. They are such beautiful combinations of white and pink.

NinaH sa...

Den som hade ett uterum!!;-) Jag kämpar på med mina inomhus- i ett rum utan element under fönstret. Det går ganska bra. Men hundra procents överlevnad lyckas jag tyvärr inte med....
Dina pelargoner på bilderna är ljuvliga!!

Unknown sa...

All of them are so beautiful but the speckled ones, more so. It's interesting to read what you do (using a radiator) so that the plants survive. Your collage is stunning!

Arboarkticum sa...

Vilken lycka att ha ett blommande uterum! En massa snygga krukor skymtade man också ;-)

sinneskatten sa...

Såååå vill jag ha det!
Hos oss blommar det för fullt i förrådet och vi kan skymta lite i fönstret från köket av blomstren.
det känns alltid så synd att inte kunna fortsätta att njuta av blommorna.
ska bli skoj och surfa runt och se hur man löst sina vinterförvaringar.

Angel.Pearls sa...

De är verkligen fina -alla dina olika pelargonsorter! Ha en underbar fredag! Kram//Eva

Lillebeth sa...

Tycker verkligen pelargoner är tåliga och mycket "tacksamma". Och du som har så månmga olika och verkligt samstämda. Vackert!

Autumn Belle sa...

I love the collage filled with these beautiful pale pink flowers. Thank you for hosting Fertilizer Friday and Happy FF!

Annika Christensen sa...

Frost fritt i uteremmet underbart!!!
Du verkar ha en hel del som blommar fint fortfarande.
Ha det gott
Annika

lotusleaf sa...

Your pelargoniums are so healthy and pretty. I have a similar variety.

Eva Linnea sa...

Jag delar sovrum med mina pelargoner över vintern.
Ha en skön helg.
Kram Eva Linnea

Maria Berg sa...

Ja, tänk jag har ett par också som inte vill sluta blomma, lite synd att sätta dom i förrådet MEN inne i 23 grader visnar dom bara och skräpar så det vill jag inte.

Maria Berg

Anjas Hill sa...

Snyggt, prydligt och vackert! Ja, så där fint kan man ha det om man som du Katarina är en lycklig ägare till frostfritt uterum.
I min källare ser det lite annorlunda ut....men jag klagar inte.../Ha det så gott!Anja

easygardener sa...

They are such attractive plants and flower for such a long time. Yours are putting on quite a show.
Have a good weekend.

andré sa...

Snyggt collage! Jag klippte ner och stuvade undan mina pelargoner förra helgen. De får leva i källaren där det är 10-12 grader (+extra belysning) fram till våren.

Commonweeder sa...

I brought my pelargoniums inside, but I haven't quite figured out where they will live for the winter. The scented geraniums do have their own windowsill. My Blooming Friday post is up. With a slightly different slant.

Marie sa...

Så fantastiskt många vackra sorter av Pelargoner du visar upp. Jag älskar röda för de lyser upp så vackert.

OF SPRING AND SUMMER sa...

Så många och vackra pelargoner du har! Ha en trevlig helg! Kram Ingrid

Nina sa...

Ja, det är härligt med pelargoner... tycker jag i alla fall nu, det har varit en blomma jag lärt mig tycka om... :-) Du har otroligt många fina sorter!

NatureFootstep sa...

Inga pelargoner hos mig så jag får njuta av dina. :)

AnnA sa...

Hej Katarina!
Först, krukan längst till höger, finns även hemma hos oss, fast i lagad variant, med borrade hål och ståltråd...
Någon pelargonfantast är jag inte, men jag kan ändå tycka att du visar ett underbart pelargoncollage, och den enkla, fräkniga pelargonen, är ju bara FÖR söt!
Hittade ännu några överlevande rosor i trädgården och fick ihop något både på annama- och rosbloggen(plus till Marias veckotema:LÖV.) Så länge det varar sitter glöden i...Eller hur man nu säger...
Trevlig Helg på dig!
hälsn
AnnA

Lotta 8`) sa...

God kväll :) Jag har ju sett ert fina uterum på riktigt, vet ju att det är jättefint och jag förstår att Pelargonerna trivs där - för även om det är grått i november, så får de bra med ljus där, ett extra + är ju att du bor vid kusten och jag tror faktiskt att du har fler "soltimmar" än vad jag i stan har :)

Jag kikade in som hastigast i mitt vinkast och det är allt några pellisar som blommar där med :) Ha nu en skön helg, kram :)

lareine sa...

ah! pelargoniums! i envy you for i haven't yet succeeded in growing them *sigh*... they must be very happy in their winter room for they continue to bloom even when we're already in the middle of november:)... and in a few months, they'll delight you again when they can fully show their beauty:)

Haspet sa...

Oj vad många härliga pelargonbilder. Vilken lyx att ha ett frostfritt uterum. Hoppas du får njuta av dina vackra pellisar länge. Ha en skön helg. // Peter

Lusthuset sa...

Vilka vackra pelargoner. Mina står i garaget i tryggt förvar under lampan. Dit får jag gå om jag vill gulla med dem ibland, jaga bladlöss och vattna dem lite lagom. Ha en skön helg. Kram!

Carol sa...

Lovely shades of pinks Katarina... beautiful collage too. Happy Weekend! Carol

Monica sa...

Vad fint det ser ut med alla pellisar. Själv knökar jag in mina i växthusets lilla övervintringstält med frost vakt. Där är man ju inte så mycket under vinterhalvåret så jag njuter inte av dem så som man borde göra....
Tjing
Monica

Pat sa...

Must be nice to put these lovely plants outdoors every year.
Of course this is another plant I'm not familiar with. :(

lotusleaf sa...

Katarina, sorry that my link is broken. I can't get a new link fixed. I'll try next Friday. Cheers!

agge sa...

Å va härligt att fortfarande kunna njuta av pelargonerna. Jag ställde undan mina i en mörk källare,för ett tag sedan. Det sved lite för det var fortfarande mycket blommor på dom men vad gör man när man inte har plats.