14 januari 2010

Blooming Friday - Wishful thinking

Välkommen till Blommig fredag! Här är fortfarande vinter med massor av snö och jag börjar så smått drömma och planera för våren.

Welcome to Blooming Friday! It's still winter here, with lots of snow and I have started to dream and plan for spring.

Det finns två blåblommande buskar som jag önskar att jag hade i min trädgård. Den ena är en vintergrön buske som jag har haft, men som inte trivdes riktigt bra här. Den trivs betydligt bättre i Hyde Park i London, där jag fotograferade den i våras - nämligen Säckbuske! Visst är den läcker!

There are two shrubs with blue flowers that I wish I had. One of them is an evergreen shrub that I used to have, but it didn't really like it here. It's much  happier in Hyde Park in London, which is where I took this photo last spring - namely Céanothus. Isn't it fabulous?

 Den andra är en klättrare som jag drömt om länge, och som jag fortsätter att drömma om. Blåregn! Åh, vad jag önskar att jag hade ett Blåregn... Just det här exemplaret växer i Kensington Roof Gardens i London. En läcker trädgård som är väl värd ett besök.

The second shrub is a vine that I've dreamt about for a long, long time. Chinese Wisteria! I do wish I had a Chinese Wisteria... This specimen is growing in Kensington Roof Gardens in London. A fascinating garden which is well worth a visit.

 
Vilka växter önskar du att du hade? Eller har du redan alla juveler som du har önskat dig? - Häng gärna med på Blommig fredag och länka till ditt blommiga inlägg i Mister Linky här nedanför.

Which plants do you whish you had? Or do you already have all the jewels that you've ever wished for? -Do join Blooming Friday and add the link to our post in Mister Linky below.

Happy Blooming Friday!42 kommentarer :

Mia sa...

Blåregn, nog skulle jag gärna ha haft den utöver hela pergolan, den och vindruvor, men det blir vid drömmen, här kan jag ju bara ge upp..Säckbusken hade jag aldrig hört om men stilig blå den också, vi får hålla till godo med syrener, det är inte så dumt det heller, när dom slår ut är det ju skolavslutning och hela den långa sommaren ligger framför oss :)

Autumn Belle sa...

Both the plants that you wish are very beautiful and I have never seen it before. Blue is a unique colour.

Eva Linnea sa...

Jag önskar mig en japansk lönn till trädgården i Nöbbele/Småland. Kan den klara sig där tror du?
En trevlig fredag önskar Eva Linnea

Marie sa...

Blåregn er vakkert :)

Annika Christensen sa...

Vilken bild har aldrig sett en så stor säckbuske helt underbar.
Vilken tur du hade att den bara stod där för din skull.
Blåregn vill jag också ha.
ha det gott
Annika

Karen - An Artist's Garden sa...

I also wish that I had a wisteria in this garden. I have had it in another garden and I find the scent quite lovely.
(I also know exactly where I am going to put it in this garden one day)
Ceanothus is such a good colour, I have very little blue in the garden.
K

AnnA sa...

Natti!
"Längtans blå blommor" heter väl någon trädgårdsbok antingen av Sanna Töringe eller Karin Berglund eller ngn annan...Härligheter i blått visar du iallafall, och utan att jag visste om ditt blåa inlägg råkade det även bli rätt så blått på en av mina bloggar med...
Jodå, här är fortfarande snöigt, blaskigt, och emellanåt också lite halkigt om man inte passar sig.
Ha det så gott så länge&Trevlig Helg!
Kramar,
AnnA

Anonym sa...

Those are two beauties, Katarina. They would fill our minds with pleasant dreams. Trying to think of something that we love but don't have is too difficult. Roses come to mind, we have them of course, and hope they will someday grow to meet the dream. :-)
Frances

lotusleaf sa...

THe Ceanothus is beautiful. I have been wishing for it since a long time, but could never get a plant or a cutting:-(

Carol sa...

I wish I had that Céanothus! How breathtakingly beautiful. I love the color and form of blooms. Happy Bloom Day Katarina! Kram Carol

sweetbay sa...

I wish we could successfully grow Ceanothus in my area, but it often melts down. There are large specimens in the limey soil and mild climate of California that take one's breath away.

Chinese Wisteria, on the other hand, is rampant here. But it is beautiful and fragrant. I have one that I grow as a shrub that I can mow around to help keep the runners under control.

Linda Lunda sa...

Mmm härliga växter du visar.
Blåregnet har jag med det har inte blommat ännu... jag har inte skött det som msn ska så jag får väl skylla mig själv.
Jag hade två olika.... både det gamla, som var dåligt härdigt enligt experterna , och det 'nya' ametyst falls...
Det härdiga dog, i skyddat läge, och det icke så härdiga lever och frodas i blåsten!
Säckbuske är bara att drömma om.. fungerar inte alls hos mig.
Och tänk då när man hittade ett variegerat på plantagen!!!!!!
Nää jag köpte den inte.. det var med tårar i ögonen som jag fick gå i från det... jag visste ju att det var lönlöst i min köldhåla!
Linda

Kerstin Alvesson sa...

Jag önskar det skulle funka med så fina växter hos mig, säckbusken var också helt ny för mig men den kan jag bara drömma om. blåregnet försöker jag med men det går sakta för den.

andré sa...

Säckbusken såg ju intressant ut! Ett litet blåregn har jag i min trädgård, men det har inte blommat än... Det växte bra förra sommaren, så kanske vågar man hoppas på en klase blommor i år..? Ha en skön helg!

Lotta 8`) sa...

Åhhh... ja, visst drömmer jag om ett Blåregn! Egentligen borde jag skaffa en liten planta och försöka? Kan ju inte säga att det inte går, först jag har provat?

Ha en skön fredag :)

Lillebeth sa...

Ja, ja, det allra underbaraste är blåregn. Skulle kunna flytta bara för dess skull.

Angel.Pearls sa...

Åh, vilka underbar blå-blommande buskar -de skulle jag också gärna vilja ha i min trädgård..Tänk vad mycket vackert det finns! Ha en skön helg! Kram//Eva

Gela sa...

Har också tidigare fått upp ögonen för säckbusken och ännu mer nu efter att ha sett din bild. Och blåregn ja du den finns också med. Vill så gärna ha en gång till nedre trädgården som är klädd i vindruvor och rosor... Kanske ej så praktiskt när druvorna skall plockas men men.Vi får se hur det blir. ha en jätte fin helg/Gela

Luna sa...

Wonderful pics!
Happy Blooming Fridday!!!!
Smile...Luna

Vilt og vakkert sa...

Heisann Katarina!

Jeg prøvde å så blåregn fra frø jeg kjøpte på Tenerife, men ingen spirer så dagens lys. Kunne godt tenkt meg en blåregn også, med klaser med blå blomster hengene over vannet i dammen a la Monet!
God hælj!

Karin A sa...

Blåregn finns även på min önskelista! Det är så otroligt vackert. Bara jag finner en lämplig plats. Säckbusken är också fin och den på bilden så praktfull. Ha en fin helg!

Kram Karin

Rosor och ruiner sa...

Vackra blå buskar!
Jag har verkligen inte alla juveler ännu, men jag arbetar på det...=) nej, det dröjer nog länge innan man har alla juveler man trängtar efter...japansk lönn tex skulle jag vilja ha, men man skall ha plats ocskå...

Mies Balkong sa...

Säckbuske har jag aldrig hört talas om, men vad den är fin! Påminner om både syren och hortensia på samma gång, i alla fall på bilden.

Blåregn är ju något alldeles speciellt! Jag älskar gullregn också!

Ha en fortsatt trevlig och blommig fredag! =)
/Marie

Kanak7 sa...

These blue blooms are fantastic! I'd love to add more varieties of jasmine. I have six varieties now and the fragrance as we sit outside on summer evenings is simply divine!

These blue blooms are indeed beautiful! I'd also love to add some more blue blooms.

Have a great weekend, Katarina!

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Vilka fina sorter du har på din önskelista Katarina. Jag satte mitt blåregn för ett par år sedan och det stormtrivs och det är jag så jätteglad för. Om det klarar den här stränga vintern återstår att se.

easygardener sa...

All the plants I would love to grow will not fit into my garden!
Love your pictures. Both plants are favourites with me.
Have a lovely weekend.

Commonweeder sa...

The plants I am hoping for is more roses! I have just heart about EathKind roses that are sturdy sturdy roses. This is not a type of rose but a designation, attesting to their carefree natures.

Anjas Hill sa...

Praktfullt och vackert!
Själv hoppas jag att mina alpina primulor skall visa sig nådiga för mig!/Anja

Hannele på Hisingen sa...

Säckbuske, vackert.
Trevlig helg.

Anonym sa...

Fina bilder, blåregn är verkligen härligt! Jag har också gjort ett inlägg i Blommig fredag, första gången jag är med på det.

Trevlig helg!

leavesnbloom sa...

Hello Katarina this is my first ever entry to Blooming Friday.

Oh you would not like to see my Ceanothus - sometimes I have a few blue flowers in December but this year the weather has done its worst to it - the foliage is black and I don't think it has survived. I love wisteria too but I have never had the space to grow it.

FO - 2 sa...

Vakre farger og blomster! :)
God lørdag!

Inger sa...

Blåregnet är ju fantastiskt men ingen idé att prova hos mig. Jag önskar mig nästan alltid flera rosor och klematis, det blir till att byta ut eller hoppas på att nån dör...
Fortsatt trevlig helg!

P.S. En sammetshortensia önskar jag också.

Lenas trädgård sa...

Verkligen vackra buskar!
Själv har jag en önskan av ett oanseligare slag, kanske. Nämligen Kroll-liljor, vita, rosa, vinröda varianter.Har hittills varit helt omöjligt att få tag i för mig. Men jag ger mig inte, nu ska jag beställa hem från en större växtbutik här. På nätet kostar de skjortan.
Ha det gott!
Lena

joey sa...

I have always longed for wisteria, Katarina ... *sigh*

Carolyn Parker sa...

Lovely blog!! Happy rose dreams!

Moa sa...

Blåregn är en dröm för mig också.. undrar om den slår in någon gång. Har sett en bild med ett vitt rappat hus, blå fönsterkarmar och dörrar och ett jättestort gammalt blåregn som växer intill huset, min dröm. Men nu har jag inget vitt hus utan en smutsgult 60-talshus i tegel..*hehe*. Tror ett blåregnn skulle passa bra mycket bättre hos dig i din fina trädgård än hos mig så jag hoppas du får ett .. kram/moa

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Har också testat säckbusken och säger som du - Den hade jag gärna haft i trädgården.
Synd att den inte är härdig.
Ha det gott
Birgitta

Ester sa...

Jag drömmer också om blåregn - en hel pergola täckt av blåa klasar... Nu har jag planterat gullregn istället för att det säkert ska bli klaseffekt.
Och så drömmer jag om en ljusgul pion som doftar kanel, som jag såg en gång hos Hermann Krupke. Underbar och inte till salu...
Må så Gott!
Ester

Jessica och Malte sa...

Vilken inspirerande sida, hit kommer jag att komma fler gånger!

Carolyn sa...

Hello Katrina,

Both of those are lovely plants that I would love to have in my garden too!
I just found your lovely blog today-I will be back.

Carolyn

Andrea sa...

Hi Katarina, sorry for being late again. But that blue blossoms are really amazing. How i wish we can grow them in the tropics! The wisteria is also very wonderful, which i first took photos in Turkey and Sweden. However i only learned its name from Charlotte of the Galloping Gardener in this exchanges here.