25 februari 2011

Blooming Friday - A Pinch of Green

Välkommen till Blommig fredag! Längtar du också efter grönska? Det gör i alla fall jag. Den här vintern verkar ha varat i en evighet och nu vill jag ha vår! Visserligen ligger snön fortfarande kvar, men tack och lov så det går att tjuvstarta våren lite...

Welcome to Blooming Friday! Are you too longing for verdure? At least I am. This winter seems to have been going on for ever and ever, and I'm so longing for Spring! Snow is still covering the ground here in Sweden, but there are ways of jumping the gun...

Frösådderna har börjat spira i mitt lilla inneväxthus. Kronärtskockor och äppelgurka samsas bland pelargoner och...ja, vad är det jag har sått mer? Jag hittade några sparade frön från förra sommaren utan namnlapp...kunde bara inte komma på vad det var för frön...så jag bredsådde...och det verkar som om alla frön har grott! De första karaktärsbladen har börjat titta fram och nu är jag nästan helt säker på att det är vita aklejor. Mängder av vita aklejor. Det passar mig bra eftersom jag har ett mörkt hörn av trädgården som behöver lysas upp lite grand.

The seedlingas are germinating in my indoor greenhouse. Artichokes and cucumber side by side together with Pelargoniums...and something unknown. I found some seeds from last summer...couldn't remember what kind of seeds...and all of them seem to have germinated. When I look at them now, I'm pretty sure they are white Columbines...hundreds of white Columbines. That would suit me just fine, since I've got a dark corner in my garden which could do with a bit of illumination.Ett annat sätt att tjuvstarta våren är fördrivna lökväxter. Dessa pärlhyacinter kommer snart slå ut i uterummet men än så länge är det mest de gröna bladen jag njuter av. Härligt gröna blad...fyllda av klorofyll.

Another way of hurrying up Spring, is to buy some potted bulbs. These Grape Hyacinths will soon start to bloom, but for the time beeing I'm quite happy with the foliage. Lovely green foliage...filled with chlorophyll.Min vita Hortensia har också en gnutta grönt i sig. När blommorna är alldeles nyutslagna är de så där läckert grön-vita som jag bara älskar.

My white Hydrangea has also got a pinch of green in it. When the flowers are almost full-blown they have this exquisite greenish-white shade that I'm mad about.

Nästa veckas blommiga tema blir 'Stor och liten'. Hoppas du vill vara med då också. -Trevlig helg!

The blooming theme of next week will be 'Big and small'. I hope you to see you then. - Have a nice weekend!
54 kommentarer :

Anjas Hill sa...

Hejsan Katarina!
Ja, trots kylan ute så har vi våra sådder och lökväxter! En riktig tröst i dessa bistra tider i dubbelbemärkelse!/Anja

Möllebacken sa...

Så komiskt! satt precis och sa till sonen att snart så är det trädgårdsmässa och påminde honom att det var där han gjorde krukan av tidningspapper till frösådden av solrosorna. och så har du det på din första bild.
Pärlhyacinterna och hortensian är så underbara och man längtar efter våren.
Ha en fin helg.
Kram Pella

Eva Linnea sa...

God morgon Katarina! Grönt, grönt, vi vill ha mer grönt! Kul, men lite svårare, tema den här veckan. Nu ska ju kylan äntligen ge sig och jag har en vecka i Nöbbele att se fram emot, fast där är det också massor med snö. Men snart .... blir det grönt igen. Det ska bli härligt!
En jätteskön helg önskar Eva Linnea

Unknown sa...

Trösterikt med det lilla gröna, dessa dagar!
Ha en riktigt skön helg,
Charlotta

Gela sa...

Godmorgon Katarina, vad härligt det skall bli att surfa kring brand alla små gröna bidrag i helgen, ser fram emot det. Underbara livsbejakande bilder du visar. Nu skall jag gå och duscha mina sådder. Ha en fin helg/Gela

Leena sa...

Så fina dina pärlhyacinter är! Och nu när vi inte har sånt överflöd av blommor får de välförtjänt uppmärksamhet också. Sköna harmoniska färger i dina bilder ...
Ha en skön fredag!

AnnCharlotte sa...

Inget är som längtans tider.....
Ha en bra helg ;)

Anette sa...

Ja, denna längtan efter grönt känns oändlig.......Det är tur att man har sina frösådder att pilla med.
Ha en fin helg. /Anette

Berit sa...

ja nu längtar man efter grönskan ute också, inte bara inne:)
Ha en underbar dag!!

Lotta 8`) sa...

Mysiga bilder med massor av grönt :) Nu känns det som om det är mer ljus och jag skall så fröer till helgen, kom på att jag också har Aklejafrö, bra med en påminnelse :)

Ljuva Hortensia! Så fin :) Jag hittade rosa för billig peng på Netto och de mättar lite av blomsterlängtan :) Nu längtar jag efter penseér!

Ha det så gott, kram ♥

Autumn Belle sa...

Oh wow, so many pretty green babies ready for an outing in spring!

Anna Vattenkanna sa...

Ja, lite grönt vill vi ha!
Din vita hortensia med en anstrykning av grönt är underbar!

Kram Anna Vattenkanna

Alen Trädgård sa...

Åh man blir alldeles glad i hjärtat när man ser alla frösådder, lökar och allt annat som växer vid den här tiden man kan helt enkelt inte få nog;) Ha en trevlig helg/Monne

Andrea sa...

Yes Katarina, green is beautiful. I can see that you also use some recyclable things for containers, i like that!

Lisa sa...

Visst är det tur att man kan invänta våren med sådder, hur skulle man annars stå ut ? Så vackert det blir i ditt mörka hörn med en skog av vita aklejor ! Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Anna Vattenkanna sa...

jag ville också vara med! Tror att jag länkat rätt hit och dit...

Kram Anna Vattenkanna

Christina sa...

Kul att vara med i Blooming Friday. Det är lite svårt att hitta inspiration till inlägg så här års. Så bar att du hjälper oss! Jag tänkte också först på mina frösådder, men det fick bli bilder på växter med lite grönt i blomman.
Fina bilder du visar!
Ha det riktigt gott!
Christina

easygardener sa...

Seedlings hold so much promise of good things to come. White Columbines brightening up a dark corner sounds a lovely idea.
Enjoy your weekend.

Anonym sa...

So many seedlings! I can imagine how beautiful your garden will look!! The greenish tinge on the hydrangea is spectacular!!

Margot sa...

Så fina bilder, hortensian är helt underbar!! Ska bli kul att ta del av alla gröna bidrag, så härligt i väntan på grönskan därute!!
Ha en fin helg!
Kram Margot

Sophia Callmer sa...

Ja sådder piggar upp och ger hopp om att snart blir det grönt om än lite till en början, trevlig helg!

p3chandan sa...

Hi Katarina, a pinch of green in your white cold garden is like a breath of fresh air! Be patient, Spring is near! Have a lovely weekend. Take care.

Lone sa...

Kære Katarina.
Hvor har du været flittig til at så .. Jeg skal først igang nu. Smuk hortensia.
God weekend.
Kh Lone

Mia sa...

Beundrar er som har tålamod till fina frösådder! Gillar också pärlhyasinter, speciellt vita!
trevlig helg!

Mias Trädgård sa...

Jaa, oh, vilken tur att vi har frösådderna i den här kylan! Tack för ett intressant och utmanande tema! :) Mia

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hej Katarina!

SOm du vet så har jag försökt tidigare, men fått kalla fötter.. och idag skrev jag väl fel i rutan för namnet kan jag tro.... Skulle väl skrivit namnet på bloggen...
Jaja, det får duga.

Hoppas våren kommer till oss alla, idag har vi nollgradigt efter minus 18 igår, så det är härligt om än väldigt mörkt därute.

Ha det fint, kram Hillevi

Rosor och ruiner sa...

Visst vill vi vara med! Det är kul att fundera över hur man skall göra sin tolkning av temat! Önskar dig en trevlig helg!

Landliggeren sa...

Dejligt tema og dejlige fotos! Grønt har vi helt bestemt brug for lige nu.

Bedste februarhilsner
Birgitte

Bangchik and Kakdah sa...

A sure sign of Spring coming with hundreds of Columbines seedlings. The last picture is a beauty!

NatureFootstep sa...

visst längtar vi efter våren. Nu kanske jag kan tro på den, min papegojstjärt är på gång. Inte nyplanterat som ditt, men i alla fall. :)

Ruben sa...

Det ser ju helt fantastiskt ut i ditt växthus! Man blir grön av avund!
Ha det gott!
/Ruben

Mia sa...

Så grönt och härligt det blir när man 'tjuvstartar' inn om våren. Frösådder värmer ett hjärta så här års :)

Anonym sa...

Åh vad härligt med frösådder - och aklejor kan man väl aldrig få för många av! :D Sådde några vita ute i höstas, hoppas de tar sig...

Trevlig helg,
kram!

Suss o Kai sa...

Ja nu vill man ha vår :) skönt att det redan är mars månad nästa vecka :) vilka söta pärlhyasinter :) Kram Suss

Kerstin Alvesson sa...

När jag kommer hem nästa vecka ska också jag få komma igång med mina sådder inne. Jag har bara sått det som ska stå ute ännu. Jag ser fram emot att få njuta av sådderna som kommer upp.

Ha det gott, Kerstin

Monica sa...

Hej. Det är nåt visst med den späda grönskan ... :) Vi "trädgårdstokar" har verkligen nåt att se fram emot och längta efter.
Tjingeling

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Så härligt färggrann din första bild är, snyggt redigerad. Visst är det underbart att det nu börjar att gro...

Trevlig helg/ Tyra

sweetbay sa...

Your seedlings look great. I love your hydrangea ~ which one is that?

Lusthuset sa...

Så ljuviga bilder!! Jag har inte sått något ännu, men bara längtar..måste nog komma till skott *fnitter* snart. Det finns inget bättre. Här är det inte så kallt på termometern..men ändå isande KALLT ute. Skall se om jag kan hitta något grönt. Ha en skön helg. Kram!!

Carolyn ♥ sa...

A beautiful theme once again, Katarina! I love visiting you. :)

Anette sa...

Pärlhyacinterna är så saknade. Räknar ner dagarna tills de blommar på riktigt i trädgården.
/Anette

RosaTulpan sa...

Ohhh, vad jag längtar efter grönt. Det har varit vitt, vitt, vitt så länge nu att det kan räcka! Nu drömmer jag bara om våren!

Min länk 59 blev fel, men nästa är rätt (synd att man inte kan radera själv).

AnnA sa...

Godkväll Katarina!
Först tyckte jag det var ursvårt att komma på något, och sedan blev det hur många foton som helst - och så var jag ju tvungen att visa att jag köpt min första bunte med anemoner, som fick samsas med vita tulpaner och videkissar...
Och du sår...Har inte sått ett frö än, men hade nog tänkt att ge mig på perennersådder inom några dagar.
Ha en fortsatt trevlig kväll!
Kramen!
AnnA

Melissa sa...

I can't wait for spring. Thanks for the hope that it is soon around the corner. I love the pictures.

Vilt og vakkert sa...

Heisann Katarina!
Deilig at vårmåneden snart er her- jeg dro for å møte den, men ser at den alt er kommet til deg. Perleblomstene er et kjent og kjært tegn!

Inger sa...

Det grönvita är vackert, likaså vita aklejor:)
Trevlig helg!

Merja sa...

Visst längtar man:) Ser att det redan gror ordentligt hos dig!
Trevlig helg

Hannele på Hisingen sa...

Härliga blomsterbilder.

b-a-g sa...

Hi Katarina, I know what you mean about unlabelled seedlings ... but it's fun guessing what they will grow into. Happy Weekend.

Helens trädgård sa...

Hej Katarina!
Fina bilder!
I väntan på våren kan man frossa med krukor fyllda av Pärlhyacinter, ljuvligt!
Ha en fin söndag!

Ester sa...

Det är härligt när det spirar i krukorna!
Må så Gott!
Ester

OF SPRING AND SUMMER sa...

Hej Katarina!
Det är väl roligt när det börjar gro!! Man känner verkligen att nu börjar det. Förändringar är viktiga. Det är något att se fram emot!!
Varm kram Ingrid

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Härliga bilder på efterlängtat grönt. För några år sedan sådde jag också aklejor och fick massor med plantor. De är underbara så vad gör det att man har många. Att som du få massor med plantor som blommar med vita blommor är ingen nackdel ;-)
Ha det gott
Birgitta

Rosie Gan sa...

This must be an exciting time for you...so much to look forward to in spring!
Rosie