2 juli 2013

Rosens dag idag!

I maj trodde jag att det inte skulle bli någon rosblomning här i år. Vintern var jobbig och flera buskar frös ner. Dessutom hade jag redan i höstas klippt ner de flesta rugosarna rejält och de verkade inte gilla läget.

Men nu kommer rosorna! En efter en börjar till och med de nedfrysta exemplaren blomma. Visserligen är blomningen senare än vanligt, men det ser ut att bli en fin rossommar trots allt!

In May my roses looked dreadful and I thought this summer would be a rose-less summer. But roses are tough! There will be plenty of roses this summer after all!


Katarina

10 kommentarer :

Jessica Kleveland sa...

Åh såna fantastiska rosor! Dina bilder är så vackra, särskilt den sista är ju helt underbar. Det blev en ros hos mig också i dagens inlägg, men bara en liten knopp som inte kommit så långt än :)

Alen Trädgård sa...

Tycker nästan att jag kan känna doften:)) Underbara bilder! Ha det gott/Monne

Anonym sa...

Du får rosorna att se ännu vackrare ut i dina bilder. Den första är verkligen underbar.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Visst är naturen tuff att återhämta sig.

Inger sa...

Visst är rosorna bra på att överleva och mer än så. Nu till det tråkiga, mot mjöldagg använder jag följande recept. Jag har en del mjöldagg på riddarsporrarna på ett särskilt ställe, trots att jag vattnat dem jättemycket tidigt. Tror inte man behöver så mycket diskmedel som receptet anger, det är ju väldigt koncentrerat numera.

2 msk diskmedel
2 msk matolja
1 msk rödsprit
1 l vatten

Lycka till!

Mary Palumbo Collings sa...

Your Roses are absolutely beautiful!

Donna sa...

Absolutely dreamy!!

Anonym sa...

Ljuvliga rosenbilder! Har aldrig tyckt om de där blandfärgade, polkagrissakerna förrän jag såg din bild. Nu ska jag tänka om och tänka rätt :-)

Noterat av... Carina

Tatyana@MySecretGarden sa...

Delightful flowers and great photographs!

spurge sa...

Of course your roses are beautiful! I really like the white one - what is its name?