22 augusti 2010

Two lovely discoveries

Jag vet inte hur många växter jag har planterat som inte har överlevt. Det gäller både frösådder och köpta eller fådda plantor. Jag glömmer bort var jag har planterat mina telningar också flyttar jag runt växter utan att tänka mig för... Jag har helt enkelt inte någon bra ordning i min trädgård. Så gissa om jag blev glad när jag hittade en frösådd Klematis integrifolia som blommade inne i Rose de Rescht!

I don't know how many plants I've planted that didn't survive. And that goes for both seedlings and plants. I tend to forget where I've placed the baby plants and then I start moving plants around the garden withut thinking... To be honest, I haven't got a proper orderliness in the garden. So can  you imagine how thrilled I was when I found a Clematis integrifolia, hidden inside the Rose de Rescht!Och inte nog med det - igår såg jag något lila som blommade under Therese Bugnet. Jag böjde mig ner och hittade Buddleja 'Ile de France' som jag planterade i höstas och som jag trodde var död. Jag känner mig riktigt rik!

As if that wasn't enough, yesterday I saw something purple blooming underneath Therese Bugnet. I bent down and found a Buddleia 'Ile de France' which I planted last autumn and thought I'd lost forever. I feel quite rich!
Nu är båda buskarna flyttade till säkrare platser...

Both shrubs are now safely planted elsewhere...

21 kommentarer :

Inger sa...

Så kul med nya upptäckter, och vilka färger och bilder, toppen:)

Hanneles paradis på Hisingen sa...

vilken söt klematis, buddlejan dog efter denna vinter

Lena/isis sa...

Wow vilka snyggingar . Min fjärilsbuske trivs inget vidare hos mig. Har tänkt testa att sätta den i en stor kruka så får vi se om den trivs bättre . Ska försöka hitta nåt bra skydddad plats för den. Kikade på fjärilsbuskar på Plantagen idag och det var fullt med fjärilar i dem. Kram

Linda Lunda sa...

Samma, samma lika!
Här är det exakt likadant! Skönt!
Linda

OF SPRING AND SUMMER sa...

Härlig form och färg på din klematis! Det är alltid kul när man hittar något oväntat!!
Ha det så bra.
Kram Ingrid

Kalo sa...

Jag känner igen mig! Idag grävde jag upp några tulpanlökar som alltid när något ska ner!
Karin

Maleviks Rosenträdgård sa...

hihi.....jovisst är det så......som ngn sa......nu gräver man upp tulpanlökarna.....men det blir bra ändå :)
Håkan

Madame C sa...

Haha, jag känner igen mig precis! När det gäller krukväxter inomhus vågar jag inte tänka på hur många som fallit offer för min ovård:(
Där blir man ju extra glad när de kan alldeles på egen hand, de små liven!
Ha det gott,
Charlotta

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Jag tycker jag känner igen det där!
Kram E L

Southern Lady sa...

Beautiful pictures! Carla

Lenas trädgård sa...

Jag kan känna igen mig i detta: Köper, planterar ner det lite snabbt där jag hittar ngn ledig yta, glömmer sen bort det! Och så plötsligt en dag: så hittar man "ngt nytt!" - eller inte, det var ju det man nästan glömt man planterat...Då blir man glatt överraskad, minsann! (Under tiden kan jag kan också ha köpt på mig ännu en av samma planta, för minnet är så kort...)
men det kan aldrig bli för mycket, eller hur?
Lena

Charlotte sa...

Fina överraskningar..... Har inte heller någon ordning på var jag planterat saker och ting.... Ibland gör man bort sig rejält.... Det värsta är ändå alla tulpaner.... å var dom är nergrävda exakt och i vilka färger var det nu igen... ?! ;-)

Kram Charlotte

jo©o sa...

You lucky thing!
Two such lovely surprises in one day.
The red shining through the purple in the buddleia is quite special.

Angel.Pearls sa...

Åh, den klematisen var helt underbar! Fint när man kan göra små fynd i sin trädgård..Kram//Eva

Laila sa...

Känner också igen det där med att inte ha koll på vad man egentligen har planterat! Härligt med överraskningar, eller hur. Underbar klematis men som alltid är det svårt att se på en närbild hur stor blomman egentligen är.

NinaH sa...

Underbara "fynd"!;-) Grattis!

joey sa...

Indeed rich and beautiful photos, Katarina.

jodi (bloomingwriter) sa...

Those forgotten surprises are often the very best ones, Katarina. I'm delighted that you found such wonders when you thought they were gone.

Gunilla sa...

Vilken fin överraskning, ingen vanlig planta och buddlejan är ju så fin synd att den inte klarar sig hos mig. Men man vet ju aldrig jag kan ju ha bra läge så kanske jag skall pröva.
Dina bilder är jättefina.

Ha en bra fortsättning på veckan

kramen/Gunilla

Alex aus dem Gwundergarten sa...

Hi,
I had to laugh, because I saw myself in you? Really, I'm a chaos gardener, too. The clematis is just wonderful. I love the ones who look like little bells.
Congratulations to your "new" plants :o).
Kind regards from Switzerland
Alex

Anja sa...

Hejsan Katarina!

Du är då sannerligen inte ensam om att glömma vart "telningarna" hamnade;))! Ja, det är nästan skönt att höra att man inte är ensam med dylika ordningsbrister! (Vi skulle kanske gå någon kurs i ämnet?;))!)
men vilken UNDERBAR buddleja! Ååååhhhh!/Anja