30 oktober 2008

Thankful Thursday - The joy of having a gardenJag är inte förmögen och jag bor inte i ett slott, men jag känner mig ändå rik eftersom jag har en trädgård. Jag försöker föreställa mig hur livet hade tett sig om jag hade bott mitt inne i storstaden, men det går bara inte! Utan en liten täppa att plantera i, utan rabatter att rensa och utan glädjen att få stoppa fingrarna i jorden...hur hade livet varit då?


I'm not wealthy and I don't live in a castle, yet I feel rich because I do have a garden. I'm trying to imagine what life had been like, had I lived in the middle of a big city - the mere thought is impossible. Without a small plot in which to plant, without borders to weed and without the joy of being able to put my fingers into the rich soil... what would life had been like?
Blåklockan blommar fortfarande envist i den råa höstvinden...det är lycka!

The Blue Bell is still stubbornly blooming in the chilly autumn wind...that's happiness!


/Katarina


14 kommentarer :

Tyra in Vaxholm sa...

Precis så är det Katarina - och du är rik. Det är ju det bästa man kan ha, en trädgård. Den ger en så mycket varje dag. Ha en riktigt fin helg kram Tyra

Chris sa...

Katarina, thnk you for your lovely photography!

Also, for reminding us that being thankful for simple things that make our lives so wonderful!

Chris

Spessartin sa...

Jag håller med dig! Vi har bott på landet sen förra sommaren, och jag vet hur hemskt jag tykcte det var i stan innan vi flyttade. Jag hatade det. Mådde dåligt av det. Bara ha en balkong med en massa grannar hur tätt som helst... fy!

Jag kan inte vara utan min trädgård, vill aldrig flytta härifrån. Det är så meditativt att bara gå ut ett varv och titta. Gjorde det senast idag, fastän det är råkallt och nästan allt är dött, så är det en speciell känsla att traska omkring och bara vara. Trädgården är min terapi.

Piondröm sa...

Som född Stockholmare måste jag säga att stadens brus lockar ibland men jag ångrar aldrig att jag flyttade från stan till landet.
Att på våren vandra i trädgården och se allt som håller på att komma upp är en riktig lyckokänsla.
Oooh vad jag längtar dit.
Ha en trevlig helg
Ken

Anja C. Hill sa...

Katarina! Det är så härligt med oss trädgårdsfolk! Visst är vi lite speciella?!;))!!
Jag säger "vi" bara därför att jag begriper precis hur du menar ang. t. ex. blåklockan!

Ha det gott! mvh, Anja

Merja sa...

Visst känner man sig rik med egen täppa! Vill inte ens tänka på hur jag skulle må utan den.
Det är härligt när man hittar något som blommar fortfarande. I morgon måste jag plocka dom sista lejongapen. Bara inte frosten tar dom. Ha en skön helg/Merja

Patsi sa...

I lived in the city for awhile and also lived in a condo where all I had was a balcony for pots.
I always dreamed of a yard of my own.
You can be happy with potted plants but you have no trees or shrubs and ground cover or all the birds that bring you joy.

GardenJoy4Me sa...

Katarina .. I can't imagine my life without a garden either. We are very rich indeed with such pleasure/ One of my roses is still trying to bloom in this cold weather .. it made me smile today : )
Joy

NinaH sa...

Nä huvva! Hur skulle man stå ut med att vara utan trädgård?!;-)
Och ja: minsta lilla blomning är lycka nu!!

Northern Shade sa...

Having a pretty blue flower left at the end of October is something to be thankful for. It reminds me of warmer days.

joey sa...

You are indeed a rich woman, dear Katarina!

Ruben sa...

Håller med dig, trädgården vill man inte vara utan. Det är något speciellt med blåklockor! Alltid väldigt trevligt varje gång de dyker upp på bild! Fint fotat, dessutom! Tur att man har fröer på lut ;-) /Ruben

Titania sa...

I can but agree with you Katarina.)
The Bluebell, stubbornly hanging on is also transiently beautiful with its shimmering petals.
Thank you for visiting my Sw.

Lotta sa...

Du är stenrik!! med alla dina vackra rosor!! Tänk vilken lyx, skatt och lycka det ändå är med en alldeles egen täppa.... spelar ingen roll hur stor/ liten den är - bara det är ens egna täppa.
Så söt klocka du visar och det var en envis en till att blomma så här sent på säsongen. Vill nog inte att kylan och farbror frost skall komma..... Det är frost i luften och idag har jag tagit in de sista krukorna med Jätteverbena, Murgrönsviolen och Jordrevan - jag är redo för frosten!! Ha en riktigt trevlig helg!! p.s kanske blir det en tur till Botaniska i helgen för att kika på de vackra orkidéerna.... 8`)