26 augusti 2009

Places to rest ones feet

Jag har flera favoritplatser i min trädgård, där jag gärna sitter och kopplar av en stund. En av dem är entrétrappan närmast ytterdörren. Där sitter inte bara jag...där tycker hundarna också om att sitta och spana.

I have several favourite places in my garden, where I like to sit and relax. One of them is the stairs next to the entrance. I'm not the only one who likes to sit there though...my dogs like it too.


När det är för varmt och soligt, sitter jag gärna en stund i den blå soffan. Den står för det mesta i skugga och där trivs jag!

When it's too hot and sunny, I usually rest for a while on the blue wooden bench. It sits in the shade, and I like that!


Ovanför träsoffan - bredvid lekstugan - sitter jag gärna när jag vill sitta en stund i solen.

Above the wooden bench - beside the play house - is where I like to sit when I feel like sitting in the sun.
Och när jag vill sitta halvskuggigt sätter jag mig på lekstugans verandagolv. Det skuggas skönt till hälften av vildvin som klättrar uppåt och bildar en grön vägg.

And when I want to sit partially in shadow, I sit down on the floor of the verandah of the play house. It's partially shaded by woodbine which climbs upwards like a green wall.


Men ibland vill jag komma upp en bit för att kunna blicka ut över nejden. Då klättrar jag upp för alla trappor i trädgården och sätter mig på den översta terrassen som en gång i tiden tillhörde en gammal stuga...

But sometimes, I feel like climbing all the stairs of my garden to get a good look at the surrounding neighbourhood. That's when I sit and relax at the uppermost terrace, that once upon a time belonged to an old cottage...Vilken är dit favorit plats i din trädgård? Fler inlägg som handlar om sittplatser i trädgården hittar du hos Maria.

Have ou got a favourite place to sit in your garden? Please visit Maria to see some more.

25 kommentarer :

Lotta 8`) sa...

Visst har du härliga sittplatser! Några har jag ju sett på riktigt :) Visst är det lilltjejen som sitter på trappan? i så fall har hon blivit en riktigt stor tjej :) så söt så :) Kram :)

gittan sa...

Du har verkligen gott om härliga sittplatser. Det har minsann inte vi. Men vi jobbar på det och med tiden ska vi nog få till några godingar här med / gittan

Mia sa...

Att sitta där på toppen av trappan och se ut över hela trädgården måste vara underbart. Verkligen trevliga sittplatser du har, lite för varje smak och humör, sitter numera gärna i skuggan själv, när jag var yngre var det otänkligt.. men årets mest välanvända sittplats är väl som din hund visar, trappan på " farstukvisten" kan jag tro :)

Maria Berg sa...

Roligt att du gjorde ett inlägg med alla dina sittplatser, alla i sol och så härlig känsla att ha varit där men då var det ju regn...MB

Moa sa...

Åh.. jag kommer ihåg känslan när man traskade uppför allt trappor i din trädgård..dansbanan *ler* vid lekstugan kommer jag ihåg och gamla torpargrunden med de gamla vackra stolparna.. jag du har en underbar och annorlunda trädgård. Så söt hon är den lilla tjejen.. fast hon blivit stor och vacker.. Ha det gott Monica..
ps.. sittplatser var det, jo jag har många platser och det är skönt att få lite olika utsikter och känslor.. även om min trädgård är platt.. =)... ds

Piondröm sa...

Vilka härliga sittplatser. Speciellt den på toppen samt trappan. Här sitter våran hund ofta på trappan också. Den är av sten, och blir så gott uppvärmd när solen skiner. Vi sitter ofta i skimrande skugga under en tårbjörk.
Men vi ska göra en ny sittplats, ute på vår vildäng. Det blir nog mysigt.
Kram Carina

Carol sa...

An important post as too often we forget to sit and relax in our gardens... always so much to do. You have several charming spots to sit and I am sure you get a great deal of love from your dogs, when sitting on the cheery blue stairs. I love the high terrace that was once a cottage!

Camellia sa...

Vilka underbara sittplatser!

Merja sa...

Sköna sittplater du har. Den i toppen ser härlig ut.
Det gäller att ha flera stycken av olika slag och det har du lyckats med! Vi har några stycken och favoritplatsen varierar hur soligt man vill ha:) Oftas den som är soligast för egen del..om man inte sitter och äter förstås.
Ha det gott!

AnnA sa...

Vad fint du har i din trädgård, Katarina! En riktig trädgårdsoas!
Ha en bra dag!
hälsn
AnnA

samantha sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Hannele sa...

Man kan aldrig ha för många sittplatser, jag byter plats flera gånger per dag, men kökstrappan är väl favoriten. En härlig stol du planterat i, ha en bra dag, kram.

Cecilia Artista sa...

Så många fina sittplatser du har Katarina! Min favorit blir nog den på toppen. Så fint att sitta där och se ut över den vackra trädgården!

lotusleaf sa...

Nice places to relax, espcially the top of the garden stairs from where you can get a view of other gardens.

Angel.Pearls sa...

Din hund är verkligen fin där på trappen!//Eva

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Tack för kul tips! Jag har också lämnat ett (väldigt enkelt) bidrag.
Kram Eva Linnea

Ingela på fröst sa...

Yeess... fler som mig... jag skapar min trädgård med "Homo Sedens" i åtanke, dvs "Den sittande människan". Fast när jag säger så till de som besöker min trädgård så skrattar dom! Jag ser då frågande ut... och responsen blir.. ja, när sitter du??? Jo men, visst sitter vi trädgårdsfold, heller hur?

essemia sa...

Vilken underbar trädgård n ihar. Jag blir riktigt avundsjuk på alla härliga sittplatser.
Ha en bra fortsättning på dagen.
Kram Elzie

andré sa...

Härliga sittplatser du har! Den där översta verkar ju alldeles fantastisk.

Inger sa...

Så trivsamt du har i din trädgård med möjlighet att sitta allt efter vädrets växlingar. Alltid kul med miljöbilder.

Kanak Hagjer sa...

Every spot looks so relaxing, so inviting. Thanks for sharing these, Katarina.

NinaH sa...

Så fina sittplatser du (och vovvarna!;.-)...) har! Trädgården runt! Japp- nödvändigt ha många & kunna välja mellan sol & skugga m.m....
Tack söta du för ditt fröerbjudande!! Blir där frö så säger jag förtås....: Ja tack gääärna!!;-)

Karin A sa...

Verkligen ett fint och inspirerande inlägg! Du har många fina sittplatser, jag önskar vi hade fler. Gillar särskilt stolen på bild ett även om just den kanske inte är till för att sittas på. ;)

Kram Karin

Annika Christensen sa...

Härligt härligt... min bästa sittplats är på kökstrappan.
Bäst är det att sitta där efter en varm dag och titta ut över nejden.
Längesedan jag tittade in hos dig hoppas att allt är väl.
ha det gott
annika

Sue sa...

I love all your places to sit. Your property is beautiful!