1 augusti 2009

Monthly picture - July

Förra månaden såg det ut så här i nedersta hörnet av vår trädgård:

This is what the bottommost corner of our garden looked like one month ago:



Spireahäcken runt den gamla pumpen har både blommat och blivit klippt sedan den förra bilden togs och regnet som vi fått under juli månad har fått växterna att växa och bli grönare:

The Spiraea hedge around the old pump has both bloomed and been cut back since the last shot was taken, and the rain that we've received during July has made the plants grow and turn greener:






Fler månadsbilder hittar du här.

You'll find more monthly pictures here.


9 kommentarer :

Lotta 8`) sa...

Det är verkligen skillnad på bilderna - och ni som bor lite mer "torrare" än mig, har ju verkligen haft nytta av regnet - här är det ju bara överflöd om det regnar nu.... :) I din rundel växer ett träd - vad är det för något? Du har säkert skrivit det förut men jag frågar ändå :) Ha en fortsatt trevlig helg :)

Maria Berg sa...

Du bor i/runt Göteborg, kanske jag kan titta in en dag, vi åker norr ut på måndag med husvagn.
Just nu har jag ingen rabatt att sätta rosorna i så vi lugnar oss lite.
Lotta här ovan hälsade jag på sist jag var i Göteborg och hjälpte henne at beskära ett litet äppelträd.
MB

Ruben sa...

Kommer ihåg, att du också brukar samla fröer! Visst är det svårt att låta bli! Dina klockor kommer fint, men ännu så länge endast bladrosetter, inga stänglar. Ska de hinna blomma? /Ruben

Lenas trädgård sa...

Hej, tänkte att du kan säkert svara på en fråga jag har...Eller ngn annan bloggare: Vet ngn var man kan köpa vita krolliljor? Har sökt på plantskolor här i Karlskronatrakten utan resultat. Via nätet hittade jag på ngt ställe för 14 euro st! Så det fick va´! Så nu undrar jag om ngn vet ngn bra nätbutik, som kan tänkas ha denna underbara lilja. Har aldrig skickat efter växter förutom från Bakkers för länge sedan. Vill gärna få tips om detta, tack.
Tack på förhand och ha en fortsatt skön sensommar ! / Lena

Karin sa...

Kul att se din månadsbild Katarina! Det känns som om färgerna är lite mustigare nu i slutet av juli/början av augusti. :) Vacker vy är det i alla fall och det är läckert med
grannens mörkbladiga träd.

Hoppas allt är bra! Kram Karin

Corner Gardener Sue sa...

Wow, the bush sure grew a lot!

Lillebeth sa...

Ja, det har verkligen vuxit till sig. Och visst - regnet har gjort sitt till men det har säkert med gröna fingrar att göra också.

Carol sa...

The rain does help create a lushness... your young tree has grown fuller and taller in only a month's time. Though I am so weary of all the rain the shrubberies and trees seem to enjoy it.

Hannele sa...

Många fina färgnyanser.