25 juni 2014

Visdomsonsdag # 27 - Ensamhet

Välkommen till Visdomsonsdag! Ett citat och en bild som illustrerar citatet = visdomsonsdag. Varje onsdag, här på bloggen. Häng med, om du har lust! Nästa veckas tema är Kreativitet.

Welcome to Wisdom Wednesday! One quote and one shot to illustrate the quote = Wisdom Wednesday. Each Wednesday, here at Roses and stuff. Feel free to join in! The theme of next week is Creativity.

*********************************************************Mitt behov av ensamhet är, och har alltid varit, stort. Som liten flicka förstod jag att det var fel att känna så - man förväntades omge sig med kamrater dagligen. Det gjorde jag också, lydig som jag var, men stunderna av ensamhet som jag stal mig till var värdefulla. Så är det än idag men jag inser att ensamhet bara är härligt när den är självvald.
Ensamhet är smärtsamt när man är ung, men ljuvligt när man är mer mogen.
Albert Einstein

Solitude is painful when one is young, but delightful when one is more mature.
Albert EinsteinEver since I was a young girl, I've had a need for solitude. I learned early on that it was wrong, that i was expected to be amongst friends all the time. Being obedient, that's what i did, but the moments of solitude that I stole for myself, were valuable. I'm still the same, but I realize that solitude is only great when you've chosen it.4 kommentarer :

ulla laiho sa...

Det är alltför många som "tvingas" att vara extroverta, särskilt i arbetslivet, även om de har en introvert personlighet. Men man har på senare tid uppmärksammat introvertas effektiva sätt till problemlösning.

Bra om man blir mer accepterande i livet, både mot sig själv och andra.

Monica sa...

Ensamhet ja den är skön ibland när den är självvald tror jag! Jag älskade att vara ensam även som yngre och som barn, men inte då det var mörkt då jag var mörkrädd först som äldre jag uppskattar ensamhet även i mörker...när man har ett jobb som lärare som jag använder man ju sitt jag i yrkesrollen och man är ju sällan ensam,, kanske därför det är så viktig för mig att få välja ensamheten ibland Kul med citat! sätter igång en miljon tankar hos mig ha det gott!

♥ Hannele på Hisingen sa...

jag gillar ensamhet, bara man ibland kan få omväxling (igår cyklade jag till svärdottern och fick lunch med barnbarnet :)

Rost och rädisor sa...

När jag är ensam blir jag kreativ och det var ju nästa veckas tema.
Allt gott
Anette