25 april 2010

A nice surprice

Drömmen om ett blått hav av Blåsippor, förblir nog bara en dröm. Som barn kunde vi plocka Blåsippor där jag bodde, men nu är de inte bara fridlysta - de är också svåra att hitta. Åtminstone häromkring. Jag fick i alla fall en härlig överraskning igår - en rosa, dubbel Hepatica som jag trodde hade dukat under, lyste så fint i solen. Visserligen är den inte blå, men ändå...

My dream about a whole field of Blue Anemones will probably remain...just a dream. As a child, we would pick Blue Anemones, but nowadays they are not only placed under protection - they are also hard to find. At least around here. Nevertheless, I got a lovely surprice yesterday - a pink, double Hepatica which I believed to be dead, shone delightfully in the sun. Sadly enough it's not blue, but still...14 kommentarer :

AnnA sa...

Hej Katarina!
Nej, några stora blåa hav finns inte här heller...(Men jag har en granne nästgårds, som har en rejäl tuva. Jag tänker fråga om man kan få ta ett foto eller två eller 30, som det kan bli...
Jag har en röd blåsippa i min trädgård, som har börjat titta fram, tillsammans med några blå...De är lite sena, för de växte under en rejäl snödriva...
Jag håller förresten fortfarande på och klipper rosor, men skall nog bli färdig i dag...Får väl summera vilka som inte överlevde, men än så länge tycks det inte bli så många på minussidan...
Ha en fortsatt skön söndag!
hälsn
AnnA

Rosor och ruiner sa...

Den är underbar, och alla blåsippor är ju verkligen inte blå. Om du vill se hav av blåsippor får du ta dig till Gotland om vårarna, här finns det i massor!

sweet bay sa...

That is beautiful. I love Hepaticas.

Southern Lady sa...

So pretty! Carla

Kalo sa...

Vacker! Mina rosa är inte dubbla! Den liknar en liten näckros!
Karin

Lena Andersson sa...

Åh så vackert med dubbel, här i min trädgård har jag bara enkla men i rosa , vit , blå och lila.

Charlotte sa...

Ont om blåsippor är det här också. Har en ynka liten blomma. Dina rosa är verkligen superfina och kanske uppväger att du inte har några vanliga blå....:-)

Trevlig kväll!
/Charlotte

Anja sa...

Läcker bild Katarina. Visst vore det underbart med ett hav av blåsippor hemma i ens egen trädgård!/Anja

Northern Shade sa...

Your double pink Hepatica is very pretty, plus it matches your header pictures. I have some single blue Hepatica, but they haven't started rising up yet, so it will be awhile until they bloom.

Nicole sa...

Very pretty, reminds me of purple water lilies!

Marie sa...

Fantastisk vakker!

Er blåsippor det same som blåveis mon tru? Det har me ikkje her eg bur heller, men kvitveis har me :)

♥ Hannele på Hisingen sa...

det där är ju nästan inte riktig, ljuvligt.

Inger sa...

Absolut, den är jättefin, förstår att du blev glad då du fann den vid liv. Mina blåsippor har fortfarande ett snötäcke över sig.
Ha det gott!

Andrea sa...

hi Katarina, i've not been around for quite sometime. You changed your blogface, lovely. I am now familiar with Hellebores, looking from so many of them in the blogsites.